Volvo Penta Dieselmotoren

Volvo Penta Dieselmotoren


Volvo Penta Logo

De Gemini 730, 850 en 1060 RIBs kunnen ook geleverd worden met een binnenboordmotor met hekaandrijving. Wanneer één voortstuwingsbron volstaat, dan is een Volvo Penta Aquamatic Diesel met Duoprop Sterndrive vanaf het D4-300 model een prima keuze.

Standaard wordt de Volvo Penta Aquamatic Duoprop Sterndrive zeer compleet geleverd, inclusief alle benodigde toebehoren, zoals, display, dashboard, contactslot, kabelboom en motorbediening, echter exclusief propellor.

De Aquamatic serie is een combinatie van dieselmotor met hekaandrijving die al sinds 1959 toegepast en doorontwikkeld is.

Dankzij de duoprop met haar twee tegengesteld draaiende propellors die door Volvo in 1982 is uitgevonden, is er nagenoeg geen cavitatie meer. Mede door de duoprop kan het brandstofverbruik tot maximaal 30% vermindert worden, waarmee de Volvo Penta Aquamatic Duoprop Sterndrive één van de zuinigste aandrijflijnen heeft.

De Gemini 730 en de compacte 4 cilinder Volvo Penta Aquamatic D4-300 Sterndrive lijnmotor vormen een perfecte combinatie die al regelmatig is geleverd.

Wenst u meer dan 300 pk met één motor, dan is een Volvo Penta’s D6 (6 cilinder lijnmotor) prijstechnisch minder gunstig dan een Yanmar motor. In dit geval is een Yanmar 8LV serie met een V8 blok voordeliger.

Vanwege de breedte van de Volvo motoren is het helaas niet mogelijk om twee motoren naast elkaar in de motorruimte te plaatsen. De Yanmar LP serie die 315 pk levert uit een 6 cilinder is hiervoor wel geschikt.