Cabin RIBs


RIBs zijn doorgaans open boten, waar weersinvloeden en de zoute zee vat hebben op bemanning en apparatuur. Bij een korte inzet levert dit meestal geen problemen, maar het komt ook voor dat een beschermde omgeving noodzakelijk is. In deze gevallen biedt een Cabin RIB uitkomst.

Cabin RIBs worden met name ingezet voor commerciële toepassingen, zoals bergings- en reddingswerk, patrouilles en handhaving, als crew tender voor het snel wisselen van bemanning, of als charter RIB voor het vervoeren van materiaal naar offshore platforms en windmolenparken. Het komt daarnaast ook voor dat een Cabin RIB wordt gebruikt als (luxe) sport RIB of als superyacht tender.

De Gemini 730, 850 en 1060 RIB kunnen door novi marine als Cabin RIB geleverd worden. Er zijn twee varianten Cabins beschikbaar: een korte versie, met 4 zitplaatsen, waarbij er meer dek-/werkruimte beschikbaar is en een langere versie geschikt voor 6/8 zitplaatsen.

Deze modellen kunnen zowel als geleverd worden voor gebruik met één of twee buitenboordmotoren of met één of twee diesel inboard motoren met sterndrives.

De bovenstaande video is van de Gemini WR1060 RBB met aluminium cabin. Het vaartuig is voorzien van een foam fender, in plaats van een luchtgevulde hypalon tube.

Waarom een Cabin RIB?

Een Cabin RIB heeft een aantal eigenschappen t.o.v. een open RIB, die in bepaalde situaties voordelen op kunnen leveren.

Weersinvloeden
Met een Cabin RIB heeft de bemanning binnen in de cabine geen last van weersinvloeden, zoals wind en neerslag, of van spray veroorzaakt door zware zeegang. Hierdoor zijn zowel de bemanning als de vaak kostbare apparatuur beter beschermd.

Klimaat
In de gesloten cabin is het bovendien ook mogelijk om de temperatuur te reguleren, door middel van een ingebouwde airco of verwarming. Hierdoor kan een Cabin RIB niet alleen beter ingezet worden in gebieden met een warmer of koeler klimaat, er kan ook gemakkelijker het gehele jaar doorgevaren worden in een omgeving met een wisselend klimaat.

Ergonomie
Wanneer in de Cabin RIB vervolgens gebruik wordt gemaakt van shock mitigation/suspension seats, treedt er minder snel vermoeidheid op vanwege betere ergonomie.

Communicatie
Door de gesloten omgeving is er in de cabin minder omgevingsgeluid hoorbaar, wat de communicatie tussen de bemanning onderling en tussen de bemanning en externe bronnen vergemakkelijkt.

Materiaal opslag
De kajuit voor het stuurhuis biedt onder de banken extra (droge) opslagruimte waar materiaal en uitrusting opgeborgen kan worden. Bovendien kunnen in de gesloten Cabin boekwerken en papieren bewaard en bekeken worden in alle weersomstandigheden.

Langer verblijf
In de kajuit voor het stuurhuis is er mogelijkheid om één of twee kooien en een toilet te installeren. Wanneer een RIB wordt ingezet, dan is dit meestal voor korte snelle acties. In sommige situaties kan het voorkomen dat de bemanning wat langer aan boord is, omdat deze bijvoorbeeld enkele uren stand-by moet liggen bij een incident. Wanneer er dan geen andere vaartuigen aanwezig zijn, of wanneer men niet van boord kan, dan heeft de bemanning toch de mogelijkheid om te rusten.

Kortom, een Cabin op een RIB vergroot de inzetbaarheid en biedt een betere bescherming aan personeel, appratuur en materiaal, t.o.v. een open RIB, waardoor betere prestaties geleverd kunnen worden.