Onderhoud & reparatie

Onderhoud & Reparatie aan uw RIB of rubberboot


Bij novi marine kunt u voor alle voorkomende reparaties van uw rib terecht. Of het nu gaat om reparatie van uw tube, van uw romp, of dat het gaat om reparatie of onderhoud aan uw motor, bij novi marine bent u aan het juiste adres. De service beperkt zich niet alleen tot de boten van de eigen merken. U kunt uiteraard ook terecht voor reparatie aan andere merken RIBs, zoals Joker, BWA, Zodiac, Valiant, Narwhal, Brig, Grand, Roughneck, Lodestar, Lomac, Humber, Caribe, Sacs, Zar, AB, Scanner, Duarry, Marshall, Selva, Novurania, BSC, etc.

Reparatie aan RIB drijver of vervangen van de RIB tube (Re-tuben)

Het komt helaas wel eens voor: schade aan de tube van uw rib of rubberboot. De tube, ook wel drijver of balg genoemd, van een rib, kan lek raken wanneer deze doorboort wordt met iets scherps. Rib tubes zijn doorgaans gemaakt van het materiaal Hypalon (DuPont) of een equivalent hiervan (CSM, Orca), traditioneel PVC, Valmex (Mehler Industries) PU of Elvaloy. Novi marine Boats kan alle voorkomende schades aan rib tubes van alle materialen repareren. Zowel schades aan het eerder genoemde materiaal, als het vervangen van ventielen of het vervangen van appendages, zoals handvatten, grijplijnen, stootstrips, etc kunnen door novi marine worden gerepareerd. De gemiddelde levensduur van een tube wordt gesteld op ca. 10 tot 15 jaar. Dit is afhankelijk van onder andere de levensduur van het materiaal en de bijbehorende UV bestendigheid en van de wijze van verwerking: lijmen of lassen. Lees hier ook meer over bij “Nieuws & Info”. Wanneer de tube van uw rib aan het einde van de levensduur is, dan kunt u er ook voor kiezen om de gehele tube van uw rib te laten vervangen. Ook dit kan novi marine voor u verzorgen!

Reparatie aan polyester romp

Mocht u schade hebben aan de polyester romp van uw RIB of sportboot (consoleboot of speedboat), dan kunt u hier uiteraard ook voor terecht bij novi marine. Of het nu gaat om een kleine reparatie, zoals het repareren van krassen, in de gelcoat, of als het gaat om een grotere schade aan de romp of achterspiegel, novi marine kan u hier verder mee helpen. Neem snel vrijblijvend contact op.

Reparatie of regulier onderhoud aan uw voortstuwing

Is uw buitenboordmotor of is uw inboard dieselmotor defect? Heeft u bijvoorbeeld schade aan uw staartstuk of aan het motorblok zelf? novi marine werkt samen met een gespecialiseerd reparatiebedrijf die alle merken buitenboordmotoren kan repareren en/of volledig kan onderhouden tegen zeer interessante tarieven. Meer weten? Neem dan snel contact op!

Ruime ervaring in reparatie en onderhoud aan RIBs

Volledige vervanging van de drijvers van uw RIB mogelijk (re-tuben)

Schadeherstel aan polyester romp

Onderhoud en reparatie aan motoren

RIB reparatie referenties


Inmiddels hebben diverse bedrijven en organisaties gebruik gemaakt van de RIB reparatie mogelijkheden bij novi marine. Enkele referenties zijn:

  • Greenpeace – retube
  • DSI – retube
  • Sea Shepherd – Volledig vervangen van de tube van hun Gemini 730 RIB.
  • Jan de Nul – Reparatie van een lekkage aan de voorste luchtkamer van de drijver nadat er schade gevaren was.
  • Hebo Maritiem – Volledig vervangen van de oude hypalon tube foor een full foam fender van een Ocean Dynamics RIB.
  • BST Dintelsas – Volledig vernieuwen van de hypalon tube met skirt van een Mulder & Rijke Ribsea 900 TDJ RIB.

Offerte aanvraag RIB reparatie


Heeft u schade aan uw RIB of is onderhoud gewenst? Neem dan vrijblijvend contact op voor een offerte op maat.

Offerte aanvraag RIB reparatie