Yanmar Inboard Diesel Motoren

Yanmar Marine Dieselmotoren


Yanmar Marine Diesel Logo

Naast de Volvo Penta inboard dieselmotoren kunnen de Gemini 730, 850 en 1060 RIBs kunnen ook geleverd worden met een binnenboordmotor met hekaandrijving van het merk Yanmar. Vanwege de slanke vormgeving van de Yanmar 6LP lijn, is het ook mogelijk om een twin installatie te plaatsen in de motorruimte van de Gemini RIBs.

Het Japanse Yanmar produceert al sinds 1912 verbrandingsmotoren. Met meer dan 16.000 werknemers over de gehele wereld is Yanmar één van de vooraanstaande producenten high-speed commercial motoren. Regelmatig wordt ook gebruik gemaakt van de krachtige en betrouwbare motoren van Toyota die ook in de Landcruiser worden geplaatst. Zo zijn de 6LP en de 8LV serie die ook in de Gemini RIBs ingebouwd worden, beiden Toyota blokken die vervolgens door Yanmar gemodificeerd worden.

Standaard worden de Yanmar motoren die in de Gemini RIBs worden ingebouwd, incl. sterndrive maar excl. propellor geleverd. De 6 cilinder 6LP serie wordt met dashboard en 6m. kabelboom geleverd, de 8 cilinder 8LV serie wordt standaard zeer compleet inclusief 5m. kabelboom, Yanmar Vessel Control System (VCS), noodpaneel en gashendel geleverd.

Met name in de hogere pk’s boven de 300 pk, zijn de Yanmar Diesels prijstechnisch interessanter dan de Volvo Penta motoren.