Home » Essential Marine EMH 530 Coach RIB

Essential Marine EMH 530 Coach RIB


Demo Essential Marine EMH530 Coach RIB te koop.

Deze zwaargebouwde, professionele Essential EMH530 RIB is gebruikt als Demo RIB door o.a. het Watersportverbond en is gebouwd in een serie van drie stuks voor een project t.b.v. ondersteuning van zeilevents voor Adidas Sailing.

De Essential RIB is geschikt voor diverse toepassingen, maar in het ontwerp is ook rekening gehouden voor een optimale inzetbaarheid als coach RIB voor zeilers.

De gehele romp is gemaakt met vinylester, wat sterker is dan polyester en wat bovendien betere chemische eigenschappen heeft, waardoor osmose wordt uitgesloten wanneer de boot langdurig in het water ligt. Daarnaast is er tijdens de bouw geen hout gebruikt in de romp, waardoor er geen houtrot kan ontstaan en de sterkte van de constructie op termijn niet wordt aangetast. De RIB zal dus een aanzienlijke langere levensduur hebben. Het dek is zelflozend en voorzien van zwarte polyurethaan coating met antislip. In de voorzijde van het console is een Gebo waterdicht luik geplaatst. Het hoge, brede console biedt veel bescherming tegen wind en water en heeft een groot dashboard, waardoor er veel ruimte is voor inbouw apparatuur.

Romp, dek en console zijn uitgevoerd in RAL7035 geel, de zwarte Orca 828 drijvers zijn voorzien van stootlijsten, anti-slip vlakken, Ceredi vul-  en overdruk ventielen en grijplijn aan de binnenzijde van de drijver.

De Essential EMH530 Coach RIB heeft een zware bolder op het voorschip, die tevens dienst kan doen als beting, zodat een aan de grond gelopen zeilbootje gemakkelijk vlot gebracht kan worden. Tevens is er een afsluitbare opbergruimte voor het anker aanwezig in de voorpiek.

De RIB is uitgerust met een Yamaha F70AETL 4-takt 70 pk buitenboordmotor waarmee deze RIB ca. 32 knopen loopt. Daarnaast is de set voorzien van Y-cop anti-diefstal beveiliging, een Yamaha top montage schakelkast, digitale tach- en speedmeter.

Deze RIB is tevens voorzien van de volgende opties: HELLA NaviLED navigatieverlichting, een automatische bilgepomp en hoofdschakelaar. De besturing is hand hydraulisch d.m.v. een Baystar stuurset. Onderdeks is een RVS brandstoftank van ca. 53 ltr aanwezig. De RIB is voorzien van een 3-punts hijssysteem.

De aanwezige navigatiebeugel/A-frame is gemaakt uit AISI-316 hoogglans gepolijst RVS, evenals als de bolder & het hijsoog op op het voordek, het frame op het console, de rugleuning van de jockeyseat en de spiegel bescherming.

Kortom, deze Demo Essential Marine EMH 530 Coach RIB is een degelijke RIB die breed inzetbaar is.

Specificaties


Boot specificaties

Boot specificaties

Lengte 5,30 m.
Lengte romp 4,50 m.
Breedte 2,35 m.
Breedte romp 1,81 m.
Diameter drijvers 0,5 m.
Gewicht 350 kg
Laadvermogen 570 kg.
Materiaal drijvers Orca 828 Hypalon
Brandstofcapaciteit ca. 60 ltr
Motor specificaties

Motor specificaties

Aantal 1
Merk Yamaha
Type F70AETL
Vermogen 51,5 kW/70 pk
Bouwjaar 2015
Draaiuren ca. 200
Soort 4-takt buitenboordmotor
Staartlengte L: 20 inch/50.8 cm
Brandstof benzine
Bijzonderheden Topmontage afstandbediening

LAN Tachmeter

LAN Speedmeter

Trailer specificaties

Trailer specificaties

Merk PEGA
Type SH1350/600
Bouwjaar 2015
Soort enkelas boottrailer, geremd
Laadvermogen n.t.b.
Opmerkingen Let op: De trailer is tegen meerprijs van € 2.000,- verkrijgbaar

Gegevens


Merk Essential Marine
Type EMH 530
Soort Open dek Coach RIB
Bouwjaar 2015
Staat Gebruikt (Demo)
Vraagprijs VERKOCHT
BTW/Marge Marge
Garantie vaarseizoen 2018

Interesse in deze boot?


Heeft u aanvullende vragen over deze boot, of wilt u graag langskomen om deze boot te bekijken? Neem dan contact op via onderstaand formulier of bel direct naar +31 (0) 167 50 00 02.

Interesse in Essential Marine EMH 530 Demo RIB

Bekijk ook het andere aanbod tweedehands RIBs en de nieuwe voorraad RIB boten


Interesse in deze boot?   Contact opnemen
Essential EMH530 Demo Coach RIB | VERKOCHT Contact opnemen